Dzisiaj jest pt sie 14, 2020 10:01 am


raporty i funkcjonalność SIIS

Jak użyć danej funkcji i do czego ona służy.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

wolfek

  • Posty: 4
  • Rejestracja: śr paź 21, 2015 10:10 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postczw mar 26, 2020 1:23 pm

Chyba w tym sezonie się nie doczekamy
KolNet pisze:No I nadal poprawa koordynatów GPS, został tydzień a ja nie chcę czekać na ostatnią chwilę.
Offline

KolNet

  • Posty: 67
  • Rejestracja: wt lis 19, 2013 10:26 am

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postczw mar 26, 2020 6:40 pm

Będę pisał aż do skutku, nie po to płaciłem za moduł żeby teraz musieć ręcznie poprawiać prawie setkę klientów którym muszę dodać koordynaty GPS.
Offline

malyak

  • Posty: 52
  • Rejestracja: pt maja 28, 2010 3:18 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postsob mar 28, 2020 4:25 pm

malyak pisze:Witam,

Czy planujesz aktualizacje SIIS ? brakuje wg mnie kilku rzeczy lub można by je trochę doprecyzować

np.
- węzeł włąsny lub współdzielony (brak możliwośći określenia podmiotu obcego/wspólnego)
- to samo tyczy się innych zakładek w SIIS

pozdrawiam
Adam


Pyxis pisze:Faktycznie w wezle wpoldzielonym nie odblokowuje sie pole wyboru podmiotu obcego. To raczej jest bug. Spojrze na to.

Aktualizacje staram sie robic na biezaco - cos sie zmienia - dostosowuje.



U mnie nadal to nie działa. Czy komuś to działa ?
zgłoszone - śr kwie 04, 2018 8:32 pm

nie wiem jak to jest to na bieżąco skoro minął rok a prosta rzecz nie została naprawiona moduł co raz bardziej staje się po prostu bezużyteczny.
Jak ma to zostać w tej formie jak jest teraz że funkcjonalności podstawowe nie działają to moduł powinien być standardowo udostępniony za free oraz poprawione rzeczy które nie działają. Ale jak widać rok czasu i nic nie zostało zaktualizowane i poprawione.
Panie Piotrze czy doczekamy się poprawy czegoś w tym module ?
Offline

Jardo

  • Posty: 363
  • Rejestracja: pt lut 12, 2010 10:26 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postndz mar 29, 2020 1:31 pm

błąd w liniach kablowych:

ba być "napowietrzny na linii energetycznej"

jest "... lini ..."
Offline

malyak

  • Posty: 52
  • Rejestracja: pt maja 28, 2010 3:18 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postndz mar 29, 2020 9:35 pm

ponadto pojawiają mi się nieunikalne identyfikatory zasięgów
Offline

malyak

  • Posty: 52
  • Rejestracja: pt maja 28, 2010 3:18 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 12:45 pm

brakuje także koordynatów dla danego wezła sieci bo nie zawsze jest adres


pojawiają mi się rozbieżności między
F00 skrócona bez sprawdzania poprawności
F00 pełen raport pokazuje mniej userów oraz inne dane fv ?

w czym tkwi problem
Offline

WIETNET

  • Posty: 8
  • Rejestracja: czw mar 15, 2012 11:53 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 3:51 pm

Ja dodam ze przy wygenerowaniu "Zestawienie Fxx" istnieje rozbieżność między:

Opcją nr 1. gdy zaznaczymy - Wersja skrócona (bez spójności z danymi z raportowaniami do SIIS)
Tutaj:
"Faktury:
Przychody z usług (ogółem) --> ******** zł
Przychody z usług (konsumenci) --> ************ zł
Przychody z usług (biznes) --> *********** zł "

przy wybraniu:
Opcja nr 2 gdy nie zaznaczymy - Wersja skrócona (bez spójności z danymi z raportowaniami do SIIS)

Tutaj mam mam kwotę w Przychodach z usług (ogółem) o 2532,61zł mniejszą

"Zestawienie przychodów z usług dostępu do sieci Internet (netto)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Faktury:
Przychody z usług (ogółem) --> ******** zł
Przychody z usług (konsumenci) --> ******** zł
Przychody z usług (biznes) --> ******** zł

Faktury i polecenia zapłaty:
Przychody z usług (ogółem) --> ******** zł
Przychody z usług (konsumenci) --> ******** zł
Przychody z usług (biznes) --> ******** zł

Skąd ta rozbieżność się bierze?
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1879
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 8:15 pm

Wersja skrocona uwzglednia wszystkie dokumenty z danego okresu, a pelna tylko klientow raportowanych do SIIS na dany dzien. W oczywisty sposob te dane sa rozne. Sytuacja, gdy bylyby zgodne bedzie naprawde szczegolna (np brak rezygnacji klienta w ciagu oststniego roku).

Fraza "linii" jest poprawiona w wersji beta.

PS. Odnosnie koordynat GPS napisalem w watku, w ktorym bylo zadane pytanie.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

WIETNET

  • Posty: 8
  • Rejestracja: czw mar 15, 2012 11:53 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 8:37 pm

[quote="Pyxis"]Wersja skrocona uwzglednia wszystkie dokumenty z danego okresu, a pelna tylko klientow raportowanych do SIIS na dany dzien. W oczywisty sposob te dane sa rozne. Sytuacja, gdy bylyby zgodne bedzie naprawde szczegolna (np brak rezygnacji klienta w ciagu oststniego roku).

W takim razie po co w wersja rozszerzona została przygotowana skoro w niczym nie pomaga?
A w którym miejscu znajdę listę klientów raportowanych do SIIS'a?
Jest jakieś zestawienie ,check?
Offline

malyak

  • Posty: 52
  • Rejestracja: pt maja 28, 2010 3:18 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 9:44 pm

Wersja skrocona uwzglednia wszystkie dokumenty z danego okresu, a pelna tylko klientow raportowanych do SIIS na dany dzien. W oczywisty sposob te dane sa rozne. Sytuacja, gdy bylyby zgodne bedzie naprawde szczegolna (np brak rezygnacji klienta w ciagu oststniego roku).


jakoś nie mogę zrozumieć tego stwierdzenia. Pełen raport powinien pomagać wypełnić formularze F00 itd
z podziałem na klientów biznes, konsument oraz na technologię.

Nie rozumiem także z jakiego powodu powstaje ta rozbieżność skoro zakończony jest rok. Rejestry sprzedaży są za usługi i wystawione fv - to jakie dane pobiera w takim razie raport pełen ?

To że klient rezygnuje nie znaczy że nie ma z nim powiązanych dokumentów finansowych które są brane pod uwagę.
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1879
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 10:02 pm

Powiem tak: Wg mnie dane finansowe ktore raportujesz do roznych instytuacji powinny byc zgodne i skoro jakis klient nie figuruje w SIIS, to rowniez nie powinien byc ujety w rapocie finansowym (taka sytuacja ma miejsce czesto i nie wnikam dlaczego).

Przyklad z rezygnacja klienta byl "niefortunny" i byla to raczej proba uzycia swego rodaju "eufemizmu" dla wyzej opisanej wprost sytuacji.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

malyak

  • Posty: 52
  • Rejestracja: pt maja 28, 2010 3:18 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 10:23 pm

Tak dane powinny być spójne. Mam klienta na którego są wystawione faktury i raportuje go do siis bo był lub jest moim klientem w poprzednim roku obrotowym to:

powinno być zgodne to co raportuje do siis z raportem i dokumentami sprzedaży.
Ponadto klient jest przypisany do wezła oraz do urządzenia czyli spełnione są te warunki aby ująć go w raporcie.
to pytam dlaczego tego nie uwzględnia.
Ten sam problem był już w zeszłym roku i trzeba było liczyć wszystko na piechotę.

rozumiem usługi czy inne rzeczy które są po za pyxis i muszą być wpisane ro raportu.

skoro np. mam 1500 abonentów - 1000 konsumentów - 500 firm w raporcie ogólnym bez siis pokazuje 950 tys obrotu 700 konsumenci 250 biznes - a w szczegółowym brakuje np 5 konsumentów i 3 biznes - wszyscy mają wpisane urządzenia aktywacje itd.

jak znaleźć w tym momencie o kogo chodzi ?
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1879
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postwt mar 31, 2020 11:54 pm

Zobacz czy wszyscy maja uzgodniony TERYT oraz ustawiona date aktwacji (oraz date dodania urzadzenia do bazy).
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

WIETNET

  • Posty: 8
  • Rejestracja: czw mar 15, 2012 11:53 pm

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postpn kwie 06, 2020 7:03 pm

Przy każdym userze mamy ręcznie sprawdzić czy maja uwzględnioną datę i teryt?
Fajnie przy kilkuset klientach to bardzo uciążliwa robota.
Czy program nie może posiadać funkcji, która za nas zrobi to? W końcu płaciliśmy za licencję więc wymagamy aby coś za nas program automatyzował prace, a nie był poglądowy...
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1879
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: raporty i funkcjonalność SIIS

Postpn kwie 06, 2020 8:11 pm

Sprawdz na jednym i zobacz, czy go dodal.
Takie rzeczy ustawia sie przy dodawaniu klienta.
Piotr Szkut - PYXIS
Poprzednia

Wróć do Funkcje programu

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

cron