Dzisiaj jest wt wrz 02, 2025 8:51 pm

aktualizacja do v2.0

Jakie funkcje dodać, co ulepszyć...
  • Autor
  • Wiadomość

ramok

aktualizacja do v2.0

Postczw sty 06, 2011 10:39 pm

zassalem ja i widze, ze potrzeba zaplacic za aktualizacje 159zl netto,

hmm a co sie stalo z darmowa opcja aktualizacyjna?? tylko dlatego kupilem ten program!

wyglada na to ze podziekuje oplatom aktualizacyjnym!

Pyxis

Site Admin

Postczw sty 06, 2011 11:04 pm

Nie wiem kiedy kupiles program i jak dlugo korzystales z darmowych aktualizacji, ale to pierwszy platny upgrade do wersji nowszej od 4 (sic!) lat.

Zauwaz tez, ze nie ma obowiazku przechodzenia na wersje 2 jesli jedynka Ci odpowiada. W wersji 1szej zostaly wprowadzone wszelkie potrzebne zmiany do pracy programu z nowym VATem (nie zagralem tutaj jak wiekszosc firm laczac te 2 sprawy i zmuszajac uzytkownikow do kupna nowej wersji). Ten upgrade to poprostu skromny wklad uzytkownikow w dalszy rozwoj oprogramowania. Jesli ktos uzna, ze warto taki wydatek poniesc aby nadal korzystac z darmowych ulepszen do wersji 2 - zapraszam do zakupu. Jesli chcesz pozostac przy jedynce bo Ci wystarczaja jej funkce - spokojnie mozesz pracowac na niej dalej.

Mysle ze uczciwie stawiam sprawe.
Piotr Szkut - PYXIS

Misiu

Postczw sty 06, 2011 11:12 pm

Pyxis pisze:Zauwaz tez, ze nie ma obowiazku przechodzenia na wersje 2 jesli jedynka Ci odpowiada. W wersji 1szej zostaly wprowadzone wszelkie potrzebne zmiany do pracy programu z nowym VATem (nie zagralem tutaj jak wiekszosc firm laczac te 2 sprawy i zmuszajac uzytkownikow do kupna nowej wersji). Ten upgrade to poprostu skromny wklad uzytkownikow w dalszy rozwoj oprogramowania. Jesli ktos uzna, ze warto taki wydatek poniesc aby nadal korzystac z darmowych ulepszen do wersji 2 - zapraszam do zakupu. Jesli chcesz pozostac przy jedynce bo Ci wystarczaja jej funkce - spokojnie mozesz pracowac na niej dalej.

Mysle ze uczciwie stawiam sprawe.

Hmm, darmowe aktualizacje w sumie są fajną sprawą, ale to raczej dziwnie, aby autor miał "dożywotnio" pracować nad programem i nie pobierać już za to opłat. Sądzę, że jakaś opłata, np. co roku ok. 10% wartość opłaty początkowej, zagwarantuje użytkownikom dalszy rozwój programu, a autora zachęci i zmobilizuje do dalszej pracy.
--
Pozdrawiam
Michał

Pyxis

Site Admin

Postczw sty 06, 2011 11:16 pm

Ja poszedlem w taki platny upgrade raz na kilka lat tylko po to, aby zaoszczedzic jakis corocznych problemow z generowaniem kluczy na aktualizacje i tym podobnego zamieszania. Kwota tez nie jest jakas powalajaca chyba.
Piotr Szkut - PYXIS

ramok

Postczw sty 06, 2011 11:18 pm

Pyxis pisze:Nie wiem kiedy kupiles program i jak dlugo korzystales z darmowych aktualizacji, ale to pierwszy platny upgrade do wersji nowszej od 4 (sic!) lat.

wprowadzilem pyxisa rowniutko 1.1.2010r, tak bylo najprosciej i najlepiej.

Misiu pisze:Hmm, darmowe aktualizacje w sumie są fajną sprawą, ale to raczej dziwnie, aby autor miał "dożywotnio" pracować nad programem i nie pobierać już za to opłat. Sądzę, że jakaś opłata, np. co roku ok. 10% wartość opłaty początkowej, zagwarantuje użytkownikom dalszy rozwój programu, a autora zachęci i zmobilizuje do dalszej pracy.

no ok, 10% mozna dac, a nawet wiecej, do 50zl to nie wielkie chalo, ale 159zl netto to zdzierstwo, dziekuje.
do samych faktur wole infakt.pl

niestety do czego innego pyxis mi sie nie przydaje)

Pyxis

Site Admin

Postczw sty 06, 2011 11:24 pm

RAmok - to jesli do samych faktur i nie potrzebujesz tych dodatkowych funkcji, to przeciez nie MUSISZ kupowac wersji 2. Nie masz takiej potrzeby. Ja nie bardzo rozumiem skad ta "obraza majestatu".
Piotr Szkut - PYXIS

Misiu

Postczw sty 06, 2011 11:27 pm

W wersji 2 wreszcie funkcja, na którą czekałem - uprawnienia operatorów :D

Przydałoby się jeszcze, aby funkcje niedostępne dla danego operatora były od razu wyszarzone w menu.
--
Pozdrawiam
Michał

ramok

Postczw sty 06, 2011 11:29 pm

Pyxis pisze:RAmok - to jesli do samych faktur i nie potrzebujesz tych dodatkowych funkcji, to przeciez nie MUSISZ kupowac wersji 2. Nie masz takiej potrzeby. Ja nie bardzo rozumiem skad ta "obraza majestatu".

dodatki mi sa NIE potrzebne (mozesz mi je wylaczyc) ...
ale jest duzo innych drobnych bledow i funkcji (np dodatkowy tekst ktory moge sam sobie wpisac na wydruk FV)
w programie, ktore naprawa sprzyja ....

Pyxis

Site Admin

Postczw sty 06, 2011 11:51 pm

Dodatki przechodza automatycznie na wersje 2 i sa tam aktywne.
Piotr Szkut - PYXIS

rzirzi

Postpt sty 07, 2011 9:35 am

I tak uważam, że jest tanio, jak na pracę którą wkłada autor w Pyxisa i możliwości programu. Tak trzymać!

acerlex

Postpt sty 07, 2011 9:42 am

Zgadzam się z twórcą programu.Używam pyxisa od początku i płaciłem za niego niewiele. Przez te kilka lat nie płaciłem dodatkowa za aktualizację , a powiem że inne firmy po prostu co roku wystawiają fakturki za aktualizację i nikt nikt z tego powodu nie robi hałasu .Z tego co widzę wersja 2 programu zawiera wszystko to o czym pisze się na tym forum,brawo.Za taki upgrade kasa się należy ,wątpię aby ci co marudzą zrobili to za darmo.

mpmac

Postpt sty 07, 2011 10:28 pm

nie ma co sie burzyc ze platna
i tam mamy fart ze zmiana stawek vat itp byla zalatwiona na starej wersji

posiadam dwie licencje pyxisa :)
jedna kupiona na samym poczatku - 50zl :)
druga kupiona 1,5roku temu

1.9 w 100% wystarcza, jednak mam cicha nadzieje ze autor czyms zaskoczy i bede chcial zrobic upgrade

gdyby autor tylko zrobil ctrl+f w starej wersji ;-)))

NetVil

Postsob sty 08, 2011 6:19 pm

Kupiłem Pyxisa 3 miesiące temu ( szkoda, że tak późno ). Teraz zrobiłem upgrade do 2.00. Porównując funkcjonalność na przeciw programów, w których trzeba wiele rzeczy robić na "piechotę" oraz płacić co rok za licencję, uważam, że kwota za którą twórca programu wkłada masę pracy,czasu i pomocy, jest znikoma. Osobiście jestem wymagający i polecam ten program.

avenger

Postndz sty 09, 2011 9:20 pm

Ja mam pytanie, czy działanie modułów dodatkowych takich jak np iBOK będzie uzależnione od konieczności zrobienia uprade? Czy np. następna wersja iBoka będzie wymagała wersji 2 Pyxisa?

Krzysiek S.

Pyxis

Site Admin

Postndz sty 09, 2011 9:26 pm

Jesli bedziesz chcial wykorzystac nowe funkcje iBOKa ktorych wersja 1 nie umieszcza w plikach eksportowanych na iBOK, to trzeba bedzie miec aktualna wersje programu, ktora takowe informacje wysyla.
Stare skrypty beda nadal z "jedynka" dzialaly jak dotychczas. Tutaj sie nic nie zmieni ani w zaden sposob nie wygasnie zakupiona wczesniej funkcjonalnosc.

Po zrobieniu upgrade do wersji 2 wykupione wczesniej moduly dodatkowe przechodza automatycznie na nowa wersje i sa w niej rowniez aktywne.
Piotr Szkut - PYXIS
Następna

Wróć do Propozycje użytkowników